Сменят моста от втората светова война в Симитли

Мостът от Втората световна война, свързващ град Симитли от двете страни на река Струма, отива в историята. Започва изграждането на нов. Здрави и стабилни основи ще заменят компрометираните устои на железния мост в Симитли.

Движението по моста е изключително натоварено. Още преди двайсетина години в общината в Симитли бе получено писмо от немските власти, чв гаранционният срок е изтекъл и те вече не носят отговорност за устоите и безопасността му. От тогава до днес обшинският кмет Апостол Апостолов води истинска борба с институциите за изграждането на нов мост. Това вече ще се случи, а залуга има и синът му, депутат Стефан Апостолов.

Вече е подписан важният Акт № 2 за откриване на строителна площадка. Акт № 2 бе подписан от Община Симитли и фирмата – изпълнител, като следва подписа си да положи и инж. Ивайло Денчев в качеството си на председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Веднага след това може да започне фактическото изграждане на новия мост. Крайният срок за изграждането на изцяло новия мост, който ще бъде двулентов, с пешеходни зони от двете страни и LED осветление, трябва да приключи до края на годината, при благоприятни метеорологични условия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *