За първи път първокурсници от Тунис и Тайланд в Американския

За първи път тази година прага на Американския университет прекрачиха млади хора от Тунис и Тайланд.

Най-много тазгодишни първокурсници са от България, както и студенти от САЩ, Албания, Северна Македония, Украйна и др. Утвърден вече 30 години като един от водещите университети в Югоизточна Европа, които прилагат американската обучителна система liberal arts, АУБ привлича едни от най-добрите студенти в региона и извън него. Така сред първокурсниците се открояват награждавани литератори, дебатьори, репортери, танцьори и спортисти, както и доброволци за значими каузи.

На церемонията бяха връчени наградите от конкурса „30 години напред и нагоре с Благоевград“ по повод 30-годишнината на висшето училище.

Американският университет в България (АУБ) откри новата си академична година в университетския комплекс „Скаптопара“ в Благоевград. Тази година висшето училище посрещна 265 студенти от 25 държави.

„В специална година, в която отбелязваме 30-годишнината от създаването на АУБ, съм щастлив да посрещнем нови студенти, които започват тепърва своя академичен път. През 2021 г. доказахме, че сме силна и сплотена общност, която се справя с предизвикателствата на пандемията и продължава напред, още по-устойчива и силна. Водещи за нас бяха грижата за другите и обединението.  За мен е привилегия, че работя и съм заобиколен от толкова толкова отдадени, целеустремени и мотивирани личности. Вярвам, че именно  хората превръщат АУБ в такова специалното място!“, заяви д-р Дейвид Еванс,  президент на АУБ.

Преди официалния старт на академичната година новите студенти се запознаха с преподавателите в университета и възможностите на модерния му кампус по време на традиционната Седмица на ориентацията, която се откри на 30 август. Обучението започва в хибриден формат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *