В Банско учат Пампорово и Боровец, натрупали опит от предходния зимен сезон в условията на COVID-19

Банско натрупа опит от предходния зимен сезон в условията на COVID-19 и след успешното фестивално лято с голям брой туристи. Това заяви заместник-кметът на курортния град Стойчо Баненски по време на работна среща, на която се обсъдиха  неотложните мерки и действия за подготовка на предстоящия зимен сезон. Допълни, че е нужна повече помощ от държавата, тъй като Банско е двигател на икономиката на четири общини.

На срещата бе и служебният министър на туризма доц. Стела Балтова.  Министър Балтова увери, че се предприема необходимото, за да се гарантира успешен старт на ски-сезона и високо качество на зимния туристически продукт у нас, който да привлече гости от страната и чужбина, въпреки обстоятелствата, диктувани от пандемията. В срещата участваха и представителите на трите най-популярни български ски-курорта – Банско, Пампорово и Боровец, които са важна част от облика на зимния туризъм на дестинация България и увериха министъра, че са готови за предстоящия ски сезон.

От  концесионера на ски зона „Банско“ увериха, че имат точна и ясна организация, и изработена стратегия за спазване на мерките. На срещата Министерството на туризма представи и планираните маркетингови активности за предстоящата зима 2021/2022. Осигуряването на качеството на зимния туристически продукт ще бъде гарантирано с помощта на Комисията за защита на потребителите, БАБХ, РЗИ, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, които се включиха в дискусията с конкретни предложения и обсъдиха бъдещи съвместни действия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *