Катерина Хапсали с любов към Благоевград, откъдето е и родът й

Опашка за автографи за един от най-продаваните съвременни български автори – Катерина Хапсали в Благоевград.

Харизматичната писателка гостува на 9-и септември в Градската художествена галерия по покана на Община Благоевград. Катерина Хапсали е прекарала голяма част от детството си в Благоевград, откъдето е и родът й. Любовта й към града ясно личи в бестселъра й „Гръцко кафе“, както и в някои от нашумелите й разкази. Благоевград присъства и в разказа „Поп Димитри“, с прочита на тази история Катерина Хапсали докосна сърцата на присъстващите. Всички ценители на стойностната литература, които изпълниха залата на Галерията имаха възможността да си тръгнат с личен автограф и посвещение от автора на бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“.

Сборникът с разкази „Хора“ излезе в края на пролетта, но вече има запазено място в сърцата на читателите.  Книгата е още едно свидетелство за богатството на разказваческата дарба на Хапсали.  Сборникът включва десет вълнуващи истории. Само няколко седмици след публикуването й, книгата е откупена за филмиране.

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов изпрати цветя за Катерина Хапсали и от негово име й бяха поднесени думи на благодарност и уважение.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *