Ще има ли финансови облекчения за общински търговски обекти

За финансови облекчения на ползвателите на общински търговски обекти настоява кметът на Благоевград Илко Стоянов. Той внесе предложение в Общински съвет за намаляване на наемните вноски за общински търговски обекти в Благоевград. Целта е ползвателите да бъдат подпомогнати, предвид наложените временни противоепидемични мерки на територията на страната, до отмяната им.

Част от предложението предвижда 50 % намаление, което касае обекти с предназначение за заведения за хранене и развлечение, по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. В това число фитнес и спортни зали, езикови центрове, образователни центрове и школи.

Предвижда се и финансово облекчение за собствениците и наемателите на заведенията за хранене и развлечения, ползващи открити площи за периода от 07.09.2021 г. до отмяна на наложените временни противоепидемични мерки на територията на Република България.

Кметът Илко Стоянов настоява да се освободят изцяло от заплащане на наеми и общински обекти, функциониращи като дискотеки, нощни клубове, пиано-барове, чието работно време е след 23:00 часа, за горецитирания период.

Изричното условие за ползване на облекченията е наемателите да нямат финансови задължения към Община Благоевград.

В случай че Общински съвет приеме предложението на кметската администрация, намаляването на вноските ще се отнася както за действащите договори към момента на вземане на решението, така и за тези, сключени в периода на действие на въведените временни противоепидемични мерки.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *