Дадоха пълна стипендия от Американския за талант

Победителят в AUBG MultiTalent Quest 2021 Йосиф Маринов спечели пълна стипендия за Американския университет в България.

Финалният кръг в кампуса на университета в Благоевград съвпадна с тържественото отбелязване на 30 -годишнината на университета.

Големият победител е ученикът в 91-ва Немска езикова гимназия в София Йосиф Маринов, който спечели пълна стипендия за четирите си години на обучение в Американския университет в България. Той се състезава с още 60 свои връстници – дванадесетокланици от България, Грузия, Албания, Казахстан, Турция Косово и Северна Македония. Стипендията е дарение от възпитаник на АУБ – Дилян Павлов, съосновател на Dynamo Software. Наред с голямата награда бяха раздадени и други образователни и предметни награди и ваучери.

AUBG MultiТalent Quest е уникално международно мултидисциплинарно състезание за ученици от 11-и клас, които владеят английски език на минимум високо средно ниво, имат отлична обща култура, познания и способности в множество академични, креативни и спортни дисциплини. Първият кръг се проведе онлайн през пролетта, а вторият хибридно на 10-12 септември в кампуса на АУБ. Финалистите се състезаваха в 3 задължителни дисциплини (математика, дебати, социално предприемачество) и в 1 една избираема (изкуства или спорт).

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *