Благоевградските ВУЗ-ове в състезание за икономическото развитие на града, а министър Петков дава наградата

Състезания между университетите за икономическо развитие на Благоевград. По този начин кметът Илко Стоянов и министърът на икономиката Кирил Петков искат да привлекат младите хора в областния център. Да използват енергията на студентите в развитието на града и Благоевград да дръпне силно напред.

Нещо повече. Икономическият министър ще говори с Българската банка за развитие, ако се направи такова състезание за икономическите стратегии на Благоевград,  той  да участва в наградния фонд на това състезание. За него това е една конкретна реална стъпка, която не е предизборна.

Министър Петков поясни, че Благоевград има невероятно съкровище – университетите, които са в него. Това може да е част от икономическата стратегия на града.

„Ако се погледне на всички, завършили Американския университет например – те биха били идеалните хора, които да рекламират общината и да привличат инвеститори.

Вярвам, че Благоевград ще бъде икономически пример, който можем и занапред да го даваме като добър пример за България. Вярвам, че всяка община в България има своето конкурентно предимство. Трябва да видим кое е то и да се фокусираме върху него”, добави Петков на брифинг в областния център след срещата с кмета.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *