Благоевградският театър без финансови задължения, в новия сезон акцентът са децата

Благоевградският театър няма финансови задължения откакто е въведен методът за делегираните бюджети.

Културната институция открива новия творчески сезон на 17 септември с постановката „Послепис“. Тя ще  се играе на открита сцена на Летния театър в Благоевград. Въпреки епидемичната обстановка, зрителите ще могат да посещават представления и на закрито, но при спазване на противоепидемичните мерки, като дистанция и носене на маски. Заетостта на местата ще бъде до 50%.

Вече се репетира ново заглавие, Стайко Мурджев ще бъде режисьор и се очаква да бъде един много впечатляващ спектакъл“ – коментира директорът на театъра Маргарита Мачева.

Акцент този сезон е към децата.

В тази посока е и спечелен проект към Фонд „Култура“ на Община Благоевград за детски спектакъл, който да се играе в по-малките населени места.

Нова театрална постановка за деца „Пепеляшка“ се очаква с режисьор директорът на театъра Маргарита Мачева.

„Извън основната дейност, благоевградският театър успешно участва в кампанията на Сдружение „Обществен възход“, благодарение на която са събрани средства. Част от тях ще бъдат използвани и за началото на новата учебна година ще бъдат закупени билети за театрални постановки, които ще бъдат подарени на първокласниците“ – съобщи Севар Иванов, заместник-директор по административните въпроси.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *