Първият звънец в Пиринско:

Пъстроцветно, оптимистично, вдъхновено начало на учебната година в община Петрич.

Общо 5 142 ученици от първи до дванадесети клас ще бъдат в клас за учебната 2021-2022 година.

В училищата в община Банско днес прозвуча първия учебен звънец и беше издигнат националния флаг. Тържествено и с много надежди беше дадено началото на учебната 2021/2022 година.

Най-развълнувани бяха децата, които за първи път прекрачиха прага на училищата. Тази година в община Банско те са 135 – в 5 паралелки в гр.Банско, и по една в гр.Добринище и в с.Места.

362 усмихнати първокласници прекрачиха днес с трепет за първи път училищния праг в Сандански. Училищният звънец би за 4010 ученици, които с вълнение започнаха новата учебна година.

Всички училища на територията на Община Сандански тържествено дадоха начало на учебните занятия, а училищните дворове бяха препълнени с трепетни усмивки и щастливи учители, отрупани с букети.

С богата празнична програма посрещнаха първокласниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли. Тази година за първи път училищния праг прекрачиха 61 деца, които са разпределени в три паралелки.

За поредна година училището в Симитли посреща своите възпитаници с обновления, сред които 5 реновирани класни стаи за начален етап. Освен това предстои ремонт на кабинета по природни науки и изграждане на площадка за безопасност на движението. Също така от тази учебна 2021/ 2022 година СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се отоплява на метан, а не на дизелово гориво, както беше до сега.

На 15. септември за пореден път училищният звънец огласи празнично украсения двор на училищата в Гоце Делчев. В Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ дадоха  старт на новата учебна година. Най-развълнувани на празника бяха 92-мата първокласници, които станаха част от голямото семейство на иновативното училище, превърнало се в пример за здрава връзка между традиции и новаторство. За тях започна вълнуващото пътешествие в света на знанието.

Днес е празник и дворът на Второ ОУ „Гоце Делчев“ се изпълни с нетърпеливи първокласници и техните родители, учители и гости. Най-малките ученици бързаха да поздравят учителките си и да прекрачат прага на новото училище.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *