И Общинският съвет ще се занимава с вътрешнопартийните проблеми на БСП

Писмо от председателя на групата на БСП в Общински съвет д-р Владимир Пандев ще се разглежда на утрешната сесия. Той иска зам.-председателят на ОбС Веселин Христов да бъде заменен с Иван Станчев.

„След като бях избран казах, че трябва да поправя една несправедливост, че не всички групи имат представителство в председателския съвет“, обясни председателят на съвета Радослав Тасков. Това направил, за да няма делене и игнориране. „Това предложение за  мен е изненада. Първо смятам, че грешно е разбрано това мое желание за обединение в ОбС, тъй като в председателския съвет няма партийни квоти. Ще реши съветът кой ще остане на това място.

Второ, това деление в самата група не ми допада“, уточни още председателят. Направил всичко възможно да убеди вносителя да изтегли това предложение, но не успял. За него утре ОбС ще трябва да вземе едно решение, което не би трябвало да е в дневния ред. Категоричен е, че не е редно ОбС да бъде занимаван с вътрешно-партийни проблеми. „Те трябва да се решават на друго място, по друг начин, чрез диалог, а не по начина, който се подхожда“, твърди Тасков.

Преди дни Изпълнителното бюро на БСП се разграничи от свой съветник в местния парламент. По настояване на председателя Любен Милев са снели доверие от Бисер Стойчев. Той пък от своя страна иска оставката на Милев и настоява за ново ръководство.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *