Сега чучурче, после спа комплекси и аквапарк в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов пусна минералната вода от нова чешмичка. Тя се намира пред плувния басейн в квартал „Еленово“ и хората могат да си пълнят вода. Минералната вода от Владишкото вече е  в кварталите и е достъпна за всички жители на общината.

Това е първата стъпка, за да се покаже, че Благоевград има своето богатство – минералните води. В Плана за интегрирано развитие приоритет са именно термите за развитие на туризма, поясни Стоянов. Според него това малко действие ще покаже, че е възможно да се случат и големите действия – изграждането на спа комплекси, на резервоар и като втора стъпка изравняването на ползването на водата, за да има за всички.

Една от битките за минерална вода да потече в плувния басейн вече е факт, обяви кметът. Минерална вода има, но има предписание от Басейнова дирекция да върви от една точка. След като бъде изравнено и се отчитат данните, ще има реално разходвано количество. Кметът си е поставил за цел дори да има два аквапарка – единият е прословутият аквапарк, вече  общински, като са си поставили за цел да търсят финансиране, а другият е заложен в План за интегрирано развитие на Благоевград.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *