Тасков: Две години си прехвърляме топката и търсим вина, а минерална вода има за всички

Две години си прехвърляхмe  топката и  търсихме вина в едно или друго, за мен е необяснимо, но водата вече е на душовете.  Така председателят на Общински съвет Радослав Тасков коментира пускането на минерална вода в плувния басейн. Минерална вода имало и за басейна, и за Езерец, и за аквапарка, когато се използвала разумно. Оказва се, че водата до плувния басейн е докарана за 20 000 лева. За председателя на Общински съвет Радослав Тасков се вижда, че тогава, когато има желание да се свърши работа може да се случи за два месеца за 20 000 лева, като поздрави кмета Илко Стоянов.

„Две години сме свидетели на жалби до прокуратура, ДАНС, до обвинения на предишни ръководства. Целият състав на предишния ОбС пише обяснения в ДАНС за басейна“, поясни още Тасков. Днес се доказало как водата може да стигне без да се изземва от когото и да било.

С довеждането на минералната вода в Закрития плувен басейн „Пирин“ ще бъде постигнати и сериозни финансови ползи, oсвен ефектът за хората в Благоевград, поясни управителят на „Спортни имоти“ към Община Благоевград Валери Миков.

A  ето защо: Миналата година разходите на месец за ток, газ и вода бяха около 20 хил. средно, а през зимния период цената само на газа за комплекса достигна до 6-8 хил. лева. С повишаване на цената за активната енергия, сметките вероятно ще се покачат до 15-16 хил. лева. Сега тези разходи ще бъдат сериозно оптимизирани“, Ефектът е огромен. С около половин градус е качена температурата на водата в басейна.

През летния сезон тази година, беше извършен профилактичен ремонт на обекта, като е почистено дъното на съоръжението, подменени са плочи и душове. Освен това е ремонтиран и таванът в плувното помещение.

Предстои да бъде направено прочуване за изграждане на външни джакузита или открит детски басейн в СК „Пирин“.

Минералната вода бе прокарана по трасето до закритият плувен басейн от Община Благоевград през 2019 г., но остана да бъде направена свръзка, която да позволи захранването на комплекса. Процесът бе стопиран през следващите две години, до днес, когато обектът вече е снабден с минерална вода. Закритият плувен басейн „Пирин“ беше изграден през 2015 година и е един от малкото с подобни характеристики в България.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *