Разкриват още легла за Ковид, починал 48-год. антиваксър

Няма напрежение за легла в болниците в Благоевградска област, поясни директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов на заседание на областния щаб. 264-ма са в болница, от тях 258 са неинтензивни и 6 в интензивно отделение. Най-много са в благоевградската болница 85, в Пулс 18, в Гоце Делчев – 46, в Разлог -19, Югозападна болница 78, тубдиспансер-11, онкоболницата 7. В болницата в Благоевград има 86 легла за ковид, в Пулс отварят още допълнително легла за лечение, Югозападна болница 70 легла, в Гоце Делчев 52, Разлог 50, тубдиспансера 14.

Д-р Калоянов обяви, че днес има починал 48-годишен мъж. Антиваксър, който категорично отричал съществуването на заболяването, съмнявал се в ефективността на ваксините. 10 дни е бил вкъщи в тежко състояние, в последните дни е потърсил лекарска помощ, но за съжаление изходът е летален и един млад човек си е отишъл, обяви д-р Калоянов. Приятелката му била също положителна, тя е била в болница, изкарала го леко.

Той призова хората да се ваксинират, правят всичко възможно и за имунизация на лекарите, но има още доста медицински персонал, които не са имунизирани. Лечебните заведения имат проблеми с кадрите, напускат ковид отделенията и трудно се намира персонал.  363 на 100 000 са заразените в областта и отдавна сме влезли в червената зона, категоричен е д-р Калоянов.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *