Сведени глави и минута мълчание в Деня на независимостта в Пиринско

С минутка мълчание предадохме своята почит към великите герои на България в Деня на независимостта в Благоевградска област. На тържествени церемонии в Благоевград, Сандански, Петрич сведоха глави, в знак на почит към делото на героите за свободата и независимостта на България и поднесоха венци и цветя пред паметниците.

Община Сандански отбеляза подобаващо свещената дата в българската история.

В церемонията се включиха и Военно формирование 56 040 – гр. Благоевград, Мажоретен състав, с ръководител Невена Станкова и Духов оркестър, Сандански,  с ръководител Константин Кирянов.

Адмирации и към всички директори, учители и ученици за духа, който създават дух на всеки празник и учат нас и нашите деца на историята, която не бива да забравяме.

В Благоевград в знак на признателност цветя поднесоха Илко Стоянов-кмет на община Благоевград, Радослав Тасков-председател на Общински съвет Благоевград, Николай Шушков-областен управител на област с административен център Благоевград, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, общински съветници, представители на културни институти и политически партии, общественици, граждани.

Церемонията се проведе пред зала „22-ри Септември” в Благоевград на паметната плоча на загиналите за Свободата и Независимостта на България.

Традиционно, церемонията започна с химна на Република България, изпълнен от Биг Бенд – Благоевград.
Актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“ Недиляна Павлик и Аладин Алиибрахим припомниха част от националната ни история.
По повод празника, през днешния ден, Регионален исторически музей – Благоевград е с вход свободен за посетители.

Граждани на община Петрич положиха цвете на паметник „Загинали за Родината“ и  отдадоха заслужено уважение към делото на хората, защитили правото на България да бъде независима държава. Патриотични изпълнения звучаха в продължение на един час пред паметник „Загинали за Родината“ в центъра на южния град.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *