Борисов размаха пръст на активистки от Благоевград

Кавгите при Жени ГЕРБ Благоевград не стихват. Наложи се дори лидерът им Бойко Борисов да им размаха пръст. Това стана на Националното общо събрание на Жени ГЕРБ – женската организация на партията, която избра същия ден новото си ръководство.

На събранието, което се проведе онлайн, бяха представени кандидати за Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от всички райони на страната. Като претендент от Благоевград беше посочена Елена Ташкова. При гласуването 840 делегати подкрепиха предложения състав на съвета, 3-ма бяха против, а 7 се въздържаха. Така беше избрана и самата Ташкова.

Точно тогава обаче се намеси областният координатор от Благоевград Адриана Мелниклийска.  Тя заяви, че Ташкова не е тяхна номинация и се учуди кой и кога е изпратил на централата тази номинация, и кой и кога я е утвърдил за областта. „ Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, смело надигна глас Мелниклийска.

Борисов ядно й отвърна, че тяхната  организация с подобно разделение довело да загубят няколко избора в Благоевград. „Ако искате, номинирайте друг. Резултатите от вашата разправии са факт. То не беше един областен ръководител, общински, жени, какви ли не номинации и все недоволни! Изпратете номинацията си и ще я приемем”, обяви той.

„В Благоевград няма нещо, което да не сме направили, госпожо! Сто процента санирани блокове без пари на всички благоевградчани, нови жилища на практика. Зали, булеварди, какво ли не – и вие губите избор след избор! Вие гласувате сигурно едни срещу други!

Момент, предлагам Благоевград да ги прегласуваме. ГЕРБ е демократична партия и, след като хората там имат друго предложение и считат, че ще е по-добро, не виждам проблем да прегласуваме Благоевград.”

Мелниклийска обяви, че номинациите им за Националния съвет са били самата тя и колежката й Росица Димитрова. При гласуванията Димитрова получи най-много гласове и така влезе в съвета.

Борисов честити на новото ръководство на Благоевград. „Кандидати имате много, резултати нямате. И съм убеден, че няма и да имате”, коментира той.

За председател на Жени ГЕРБ беше избрана Екатерина Йорданова.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *