Виадукт и тунел на магистрала Струма ще бъдат завършени, но може да няма път до тях

Три свлачища от двете страни на тунел „Железница“ ще забавят завършването на участък от АМ „Струма“, обяви пред медиите в Симитли заместник-министърът, след като инспектира строителството на аутобана.

По участъка след края на трасето в движение към Благоевград, преди виадукта, както и след тунела, работата е спряна преди година и половина. Едва сега проектът за укрепване е внесен в Агенция „Пътна инфраструктура“, обяви Шишков. Може да се стигне до там, че и виадуктът, и тунелът ще бъдат завършени, но няма да има път до тях, обърна внимание арх. Шишков.

Всеки спечелен ден от изоставането на работата е победа, заяви заместник-министърът. Именно затова започнахме тези инспекции. Освен компенсиране на забавянето, целта е извършване на строителство по всички правила на закона, допълни той.

Арх. Шишков подчерта, че се предвижда работата по тунел „Железница“ и на виадукта, изпълняван чрез потактово избутване, да приключи в срок.

На виадукта се поставя хидроизолация на платното в посока Кулата – София, след което ще започне асфалтиране.

Техническият ръководител на южния портал на „Железница“ Матей Матеев информира зам.-министър Шишков по време на инспекцията, че в лявата тръба остава да бъде довършена 200 м от вторичната облицовка. Днес се изпълнява последната кампада (участък с дължина 12 м) от вторичната облицовка в другата тръба. Предстои изпълнение на електрическата част.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *