От регионалното министерство държат изкъсо строeжа на моста в Симитли

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков се надява новият мост, който ще свързва кв. „Ораново“ и град Симитли, да бъде готов в срок. Това стана по време на инспекцията, на която присъстваха и кметът на Симитли Апостол Апостолов и областният управител Николай Шушков.

Наблюдавали строителството и държали изкъсо процеса, за да бъде съоръжението завършено успешно.

Заместник – министърът коментира, че този мост е не само с местно, но и с регионално значение, поради което неговото завършване е изключително важно.

По предварителни данни от фирмата – изпълнител съоръжението трябва да бъде готово до края на 2021 година, при благоприятни метеорологични условия. Мостът ще отговаря на всички европейски изисквания, ще бъде двулентов с пешеходни зони и модерно LED осветление.

От своя страна кметът на Община Симитли Апостол Апостолов допълни, че мостът е не само с регионално, но и с републиканско значение.

„От логистична гледна точка Община Симитли е разположена на кръстопът. Имаме достъп до две граници и сме връзката между два от най-големите курорти в България, а именно Банско и Сандански. Това от своя страна показва, че този мост е не само с регионално, но и с републиканско значение“, подчерта Апостолов.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *