Превръщат казарма в социални жилища (видео)

Реконструират съществуваща сграда за изграждане на социални жилища в Гоце Делчев. Това е новият общински проект, реализацията на който стартира днес. Това стана ясно на първоначална пресконференция, която бе водена от кмета на общината Владимир Москов.

Стартирането на проекта бе предшествано от църковен водосвет. Първата копка  направиха кметът Владимир Москов и председателят на ОбС Димитър Балтаджиев.

Социалният проект  представи началникът на отдел „Проекти“ Асан Имамов. Общата стойност на проекта е 1 734 806 лв. От тях 1 474 585 лв. се осигуряват от европейско съфинансиране, а останалите 260 220 лв. са национално съфинансирани. Общината няма финансово участие. Главната цел на проекта е осигуряване на подходяща инфраструктура за създаване на условия за насърчаване на социалното приобщаване и интеграция на уязвими и необлагодетелствани групи от жителите на община Гоце Делчев.

Целевите групи на бъдещи ползватели включват представители на родители с деца, включително непълнолетни родители, многодетни семейства,   деца с влошено здраве и увреждания. Максималният срок за ползване на социалните жилища от едни и същи ползватели е три години.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *