Вижте какъв стенопис нарисуваха в Американския

Откриха стенопис в Американския университет, който ни кара да се замислим за бъдещето на планетата.  Стенописът „IT’S TIME” дава начало на проект за опазване на климата и планетата.

Той поставя началото на проект, който провокира екологично мислене у младите хора в интерес на опазването на природата и смекчаването на факторите, влияещи на изменението на климата. Това е съвместно начинание на Клуба по устойчиво развитие на АУБ и проект „Game On|Don’t let climate change end the game!” на Българска фондация Биоразнообразие и се финансира от Посолството на САЩ. Гости на събитието бяха заместник кметът на Благоевград по европейско развитие и иновации – Дамян Качулски, заместник-посланик Андриа Брулет-Родригез, директорът на „Българска фондация Биоразнообразие“ – Румяна Иванова и студентите от Клуба по устойчивост към АУБ. Церемонията бе открита от президентът на АУБ, д-р Дейвид Еванс, който сподели, че мюралът изпраща важно съобщение и ние всички като общество трябва да обединим сили, да действаме срещу катастрофалните ефекти на климатичните промени и да започнем да пазим и съхраняваме нашата природа.

„Надявам се, че този стенопис ще продължи да вдъхновява бъдещите поколения и ще продължи да напомня на студентите за важността на техните действия за запазването на света. Ще успее да ги накара да се замислят за бъдещето на планетата, в която искат да живеят техните деца. Опазването на природата е нашето най-важно наследство!“, сподели заместник-посланикът на САЩ в България –  Андриа Брулет-Родригез.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *