Изясняват мотива за тежкото престъпление в Благоевград

Две обвинения са повдигнати на 24-годишния мъж, убил майка си и баща си в Благоевград. Обвинен е за убийството на двамата си родители и кражба на лек автомобил, с който самокатастрофирал. Задържан е за 72 часа. Мотивът за престъплението се изяснява. Предстои назначаване на множество експертизи.

Ето и подробностите от полицията:

На 04.10.2021 г. в 01.53 часа в пожарната в Благоевград е получен сигнал за пожар в апартамент на петия етаж в бл. 4 на ж.к. „Ален мак“ в Благоевград. Два екипа са потушили огъня, който е унищожил имущество в жилището. В жилището са открити и телата на две починали лица – мъж на 60 г. и неговата съпруга на 53 г., и двамата от Благоевград. При първоначалния оглед е установено, че по телата на загиналите има рани от остър предмет.

По–късно на 04.10.2021 г. около 04.00 часа е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил в района на Кресненското дефиле – бус „Опел Виваро“ с благоевградска регистрация и водач на 24 г. от Благоевград, който е син на починалите две лица в апартамента в ж. к. „Ален мак“ бл. 4. Полицейски служители са установили, че автомобилът е бил отнет противозаконно от благоевградския квартал „Струмско“. Водачът, който е бил във видимо неадекватно състояние,  е задържан със заповед на 24 часа. Уведомена е незабавно Окръжна прокуратура Благоевград. Назначени са съдебно-медицински експертизи. По случаите са образувани две досъдебни производства за престъпления.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *