Благоевград не заслужавал високата безработица и ниските работни заплати

Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора и прекрасна природа и не заслужава високата безработица и ниските работни заплати,. Това заяви заяви президентът Румен Радев с общественици и представители на бизнеса и културата в Благоевград.

Представителите на бизнеса изразиха разочарованието си, че започнатото преди 10 години строителство на Автомагистрала „Струма“ все още не е завършено, а трасето е важно за развитието на бизнеса в района.  Участниците в срещата настояха за довършването на Транспортен коридор 8, който ще даде перспектива за по-добрата връзка на областта със съседните страни.

Държавният глава подкрепи тези искания и подчерта, че линиите на комуникация и свързаност трябва да бъдат развивани не само с изграждането на транспортни връзки, но и чрез подобряването на отношенията със съседните държави във всички аспекти. Президентът подчерта, че европейската перспектива на Република Северна Македония също е важна за развитието на района, защото това ще даде повече възможности за сътрудничество и ще улесни комуникацията, защото много българи живеят и работят в двете страни.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *