Новият ландшафтен архитект в действие: целогодишно зацветяване и използване на старите луковици

Новият ландшафтен архитект на община Благоевград предлага луковиците, които се изваждат от вече съществуващи градинки, да бъдат засаждани в паркови пространства. Целта е максимално да се избегне унищожаването и изхвърлянето на цветя, които цъфтят сезонно. Общината  работи в посока осигуряване на целогодишно зацветяване и обособяване на нови зелени площи.

Ввъзобновяват и разширяват проект за  зацветяване и облагородяване на зелени площи, намиращи се в централната част и кварталите на града.

Сред местата, определени за засаждане са кръстовища с кръгово движение, площадно и подплощадно пространство, алеята към „Бачиново“ и самият парк, градинката пред сградата на пощата и т.н.

На кръговото кръстовище при бившите складове на „Зърнени храни“ вече има оформени фигури със засадени многоцветни цветя, които впечатляват преминаващите оттам жители и гости на града. Пред сградата на пощата също вече има оформена фигура, със засадени пъстроцветни цветя, както и в кашпите по централна градска част.

Проектът включва аранжировка от теменужки и луковични цветя, с различна багра и период на растеж. Идеята е да се поставят цветя, които да красят града целогодишно.

Припомняме, че за първи път в историята на Община Благоевград ландшафтен архитект ще отговаря за проектирането и поддържането на зелените площи в града.

Ланд. арх. Венелина Стефанова е ангажирана с отговорната задача да изработи и реализира проекти, които да променят облика на областния център.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *