Питат за европари за саниране, бизнес и селско стопанство

Интересът към програмите с европейско финансиране е голям и представители на бизнеса, на общински и държавни институции, НПО и граждани очакват с нетърпение стартирането им и отварянето на първите процедури за кандидатстване. Това стана ясно след открити приемни в общинските центрове на област Благоевград.

Сред най-чаканите процедури са тези за продължението на програмата за енергийна ефективност в жилищни сгради, стартиране на дребен бизнес, подпомагане за бизнеса и развитие на неговата конкурентоспособност. Традиционно голям интерес експертите отбелязват и към Програмата за развитие на селските райони, финансираща както земеделски, така и неземеделски дейности и подобряване на инфраструктурата в по-малките населени места.

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград се провежда на открити приемни, предвид усложнената ситуация с разпространението на Ковид – 19. Освен информация за новия програмен период, служителите на центъра предоставят информационни и рекламни материали, както и безплатни консултации на място. В понеделник 18 октомври кампанията ще продължи в град Симитли, а след обяд – на площада пред офиса на Областен информационен център – Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *