Сержант спаси живот на глътнал езика си и след половин час стана баща за втори път

Да спасиш живот на глътнал езика си и след половин час да станеш баща за втори път. Това е невероятният случай, станал днес в голяма хранителна верига.

Младши сержант Атанас Секулов от Бригадно командване – Благоевград се притече на помощ, за да спаси човешки живот.

Ето и  подробностите:

На 13 октомври 2021 г., по време на обедна почивка, младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване – Благоевград, от състава на Сухопътните войски, отива в голяма търговска верига да пазарува.  В този момент чува писъци и суматоха от намиращия се на територията на хипермаркета  обект на мобилен оператор. Младши сержант Секулов вижда, че паниката нараства и изтичва до насъбралото се множество. Вижда млад мъж, изпаднал в безсъзнание. С придобитите знания по време на международни и полеви занятия той веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика. При удара от падането, пострадалият е заключил челюстта си, което прави невъзможно отварянето ѝ.

Военнослужещият бързо преценява  обстановката и виждайки, че жизнените показатели на пострадалия се влошават бързо решава да приложи  наблюдаван от него в подобна ситуация алтернативен метод. Събува обувката на пострадалия и силно го ухапва за палеца на крака. За щастие пострадалият реагира, закашля се и отключва челюстта си, след което младши сержантът успява да извади езика му.

Той изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката.

Половин час след случката, младши сержант Атанас Секулов получава обаждане от  съпругата си, че е станал баща за втори път на момиченце.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *