Онлайн стават събития от студентския фестивал

Във връзка със заповед  РД-01-856/ 19.10.2021 на министъра на здравеопазването се отлагат присъствените събития от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Голяма част от събитията, които са предварително заснети, ще бъдат излъчени в YouTube канала на университета.

Конкурсът „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ ще се проведе онлайн, чрез представяне на заснети видео и фото материали.

В YouTube канала на университета ще бъдат излъчени предварително заснетият концерт „Шекспериада“ на студенти от специалност „Съвременна хореография“, документалната изложба и късометражният документално-архивен филм „Пристигането на влака на киното в София“, студентската филмова програма, посветена на 30 години кинообразование в ЮЗУ „Неофит Рилски“, концертът „Шедьоври на вокалната камерна музика“, модното ревю конкурс, в което участват студенти от Югозападния университет, Националната художествена академия и Нов български университет.

Онлайн чрез платформата BigBlueButton ще се проведат Студентската и докторантска научна сесия „Култура, медии и културен туризъм“, както и интерактивният проект за колективно творчество „Картина“, който се провежда под ръководството на проф. д-р Ралица Игнатова.

Фестивалът ще завърши с предварително заснетия фолклорен концерт спектакъл „Първо любе“, който ще бъде излъчен в YouTube канала на университета.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *