LED лента – какво да знаем преди покупка

Покупката на LED лента е нещо, което много хора тепърва правят за първи път. Ако и вие сте от тях, съвсем нормално е да си задавате някои въпроси по отношение на нейното ползване.

Какви са особеностите на LED лентата, това ще видите на следващите редове, а ние се надяваме с това да сме ви полезни и да отговорим на вашите въпроси. Ако се интересувате от различни предложения а LED осветление, не пропускайте да посетите и 2r-bg.com.

Къде се монтира LED лента

LED лентата се монтира близо до източника на захранване, като препоръката е да не надвишава 5 метра отстояние. Въпреки това, ако друг вариант няма, тя може да се инсталира и на 20 метра от мястото, от което ще си набавя ток. Това, обаче, може да доведе до проблем със захранването и до смущения.

Трябва ли да се пази от влага

Макар че някои видове LED осветление са създадени така, че да бъдат водоустойчиви, не е препоръчително да се допуска да бъдат потапяни под вода и мокрени твърде много. Старайте се да не пръскате и мокрите мястото, защото може да се стигне до проблеми.

Колко дълго издържа една лед лента

Обикновено животът на една LED лента може да се предвиди само в определени граници от потребителя. Най-често се залагат определен брой часове, в които лентата работи, но дори и при тези условия, зависи как я ползвате.

Така например, ако лед лентата свети непрекъснато, това ще я накара да преживее по-малък брой часове на работа, ако например ѝ позволявате да се охлади за поне няколко часа.

Недостатъци на LED лентата

Говорейки за минусите на този тип осветление, потребителите най-често назовават това, че след като изгори лентата, подмяната ѝ не е лесна от човек, който не се занимава професионално с електротехника.

Има си тънкости и не е препоръчително да се занимава с това човек, който не е вещ в тази област, дори и ако са взети всички обезопасителни мерки.

Друг недостатък е, че когато се прекали с тези ленти, атмосферата лесно може да стане твърде изкуствена, студена и неприветлива, все едно се намирате в аптека или лекарски кабинет.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *