12-годишна мадама с мотор шашна публиката на Град При Гоце Делчев (видео)

105 състезатели по мото крос се състезаваха за Grand Rrix Gotse Delchev на писта Горилата край Гоце Делчев. Изключително добрата писта и слънчевите дни доведоха много участници от цяла България, както и от съседните Гърция и Северна Македония. Най-атрактивен участник в надпреварата бе 12-годишната Валерия Чочева от Гоце Делчев. „Престраших се да участвам в състезанието защото победата не е най-важното нещо. Има още много да се уча, а като караш с по-силните и ти ставаш по-силен“, обясни пред нашата камера 12-годишната Валерия.

През двата почивни дни, при спазване на всички правила за безопасност, любителите на атрактивният спорт, състезатели и участници имаха удоволствието да се състезават и наблюдават майсторството на изявени пилоти в мото кроса, повечето от които бяха шампиони от различни състезания у нас и в чужбина.


Организатор на състезанието е Община Гоце Делчев при съдействието на фирми и предприемачи, радетели на мотокроса. Мото кросът за наградата „Grand Prix Gotse Delchev” 2021 г. ще се запомни с перфектната организация и големият интерес от състезатели и публика в изненадващо слънчевите дни в студената златна есента край Гоце Делчев. В късният следобед в неделя кметът на Гоце Делчев Владимир Москов връчи купите на най-добрите в различните категории. Ето и крайното класиране:

В клас МХ65 шампион е Георги Гинов, втори е Александър Тасев и трети Павел Марков.

В клас МХ1 на първо място е Майкъл Иванов, на второ е Георги Георгиев и на трето Жулиан Георгиев.

В клас МХ50  класирането оглави Николай Павлов, втори е Костадин Андреев и трети Георги Илиев.

В клас МХ85 първи е Венцислав Тошев, втори, Данаил Стефанов и трети Дани Цанков.

В клас 450 победител е Григор Царев, втори е Юлиян Райчев и трети Венцислав Драгомиров.

В най-сериозната тежка категория „ветерани“, най-добре се представи Кадир Масар, втори е Янко Зоков и трети Емил Балтаджийски.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *