РЗИ залости вратите под носа на ресторантьорите, ядосаха се и блокираха кръстовището (видео/снимки)

Десетки ресторантьори блокираха кръстовището зад Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Със свирки, плакати  и тромбони те излязоха на протест пред РЗИ, като искаха да поставят исканията си пред директора в лицето на държавата. Колко разочаровани обаче бяха, когато се оказа, че вратите са залостени. Те се ядосаха и блокираха кръстовището зад инспекцията.

Кръчмарите не искат да бъдат изкупителната жертва. Искат мерките да бъдат еднакви за всички.

„Не може едните да са черни, а другите да си заравят главата в пясъка и да чакат бурята да отмине. Ако търсим решение на проблема, го решаваме всички, а не да бъдем изкупителна жертва и да страдаме, което не е справедливо. Когато има рестриктивни мерки, да бъдат за всички, а не само за определени бизнеси. Всички останали работят, все едно такъв вирус не съществува. Имам 60 служителя, които трябва да отидат на улицата“, категоричен е Виктор Леонов, управител на хотел „Орбита“.


„Вместо да сме единни, отново се делим и гледаме винаги в другата градинка. След като на нас не ни искат сертификати, ще си мълчим. Да, но докога, пита зам.-председателят на Сдружението на ресторантьорите в Благоевград Васил Димитров. Искат да видят как държавата ще спази обещанията си, защото в момента помощи за бизнеса няма. Ресторантите са напълно фалирали. Протестират, защото искат да работят. Оборотите не са паднали, а няма, не се индексират, категоричен е Димитров.


Персоналът масово сменя попрището, щом само там се искат сертификати. А хората са обучавани години наред. „За пореден път плащаме цената. Хората не искат и да си правят тестове, да им бъркат непрекъснато в носовете на два дена“, смята още Димитров.
Решението за тях е един локдаун, но да бъдат подпомогнати по някакъв начин.

Едно заведение вече е затворено в Благоевград, очакват от понеделник да се затворят още поне четири.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *