Изпълнителят на физкултурния салон на НХГ се отказа заради скъпи материали

Общинските съветници гласуваха още пари от общината за изграждане на физкултурен салон към Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и подпорна стена към него, въпреки че обектът е по европроект.

Оказва се, че изпълнителят на физкултурния салон на НХГ се отказва заради скъпи материали. Процедурата се е проточила във времето от 2016 година и разходите за ремонта са сформирани на база тогавашни цени. В проекта са били 5 обекта и само физкултурния салон останал. Председателят на Общински съвет попита кмета Илко Стоянов дали това е нечие недоглеждане, некадърно направена количествено-стойностна сметка.

По думите му общината е кандидатствала по европроект за 434 000 лева. Сега по-късно се гласува една немалка сума и общината губи 215 000 лева заради нечие недоглеждане. Кметът уточни, че тези пари се губят, но трябва да се спаси целия проект, тъй като ще плащаме санкции и са принудени да реагират по този начин. Оказа се, че за отказалия се изпълнител няма неустойки, тъй като се отказал преди подписване на договора.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *