97 450 ваксинирани в Пиринско, имунизират и през почивните дни

97 450 ваксини са направени на територията на Благоевградска област. Данните изнесе директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.  Под домашна карантина са 3498 лица, а на територията на областта са хоспитализирани 367 лица, от които 11 са на интензивно лечение.

Д-р Калоян Калоянов подчерта, че правят всичко възможно и стриктно изпълняват заповедите на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите за съвместни проверки със служители на трите министерства. Осъществява се контрол по изпълнението на въведените противоепидемични мерки във всички рискови обекти, които попадат в обхвата на функционалните им компетентности.

За улеснение на гражданите, освен от понеделник до петък от 8:30 до 17:30 часа, ваксинационният процес продължава в събота и неделя от 9:00 до 16:00 часа, като са осигурени всички видове ваксини. Прави се всичко възможно, да се съдейства на граждани, които са били хоспитализирани да получат цифров COVID сертификат.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *