Готови ли са селата за допитването заедно с изборите

Жителите на малките населени места  се запознаха в детайли с възможността лично да гласуват доверие на определени кандидати, вместо същите да бъдат служебно назначавани.

Идеята за допитването за кметски наместници, което ще бъде под формата на анкета на 14.11.2021 г., заедно с изборите за президент и вицепрезидент и НС, е на кмета Илко Стоянов.

Проучването ще бъде организирано и проведено в помещения, различни от определените СИК, но в близост до тях. Целта е да се даде възможност на жителите на малките населени места да изразят своето мнение за кметски наместник, като кметът на Благоевград да се съобрази с мнозинството.

Непосредствено преди да бъде направено допитването, в рамките на две седмици, секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и директорът на дирекция „Информационно и административно обслужване“ Бойко Начев проведоха редица срещи с жителите на селата, в които съгласно законовите изисквания се назначават кметски наместници.

След като бъде направено проучването, попълнените анкети ще бъдат преброени от специално сформирана комисия.

Кандидатурите за кметски наместници в селата до 350 души могат да бъдат подавани в деловодството на Община Благоевград до 05 ноември 2021 г.

Община Благоевград напомня, че няма изискване за уседналост на претендентите, единственото условие е същите да се самономинират, за да бъде зачетена волята им.

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *