Нови модерни инсталации за компостиране в неврокопския край (видео)

Където е чисто, там отиват туристи. Това каза днес кметът на Гоце Делчев Владимир Москов на официалната церемония по откриване  на изградените инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени отпадъци за районите на трите съседни общини – Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Официалната церемония по откриването на обекта започна с църковен освет от отец Георги. Кметовете на Гоце Делчев и Гърмен, председателят на ОбС Гоце Делчев и зам. -кметът на Хаджидимово прерязаха трикольорната лента на новата придобивка за хората от неврокопския край.

Община Гоце Делчев в партньорство с двете общини сключи административен договор за предоставяне на безвъзмездна европейска и държавна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ Стойнотта на проекта е 9 136 517 лв. От тях: 5 840 128 лв са осигурени от Европейски фонд за развитие. 1 030 610,93 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България, 765 112,38 лв. – собствен принос на Бенефициента и 1 500 665,44 лв. – недопустим разход – ДДС.

Да участват в събитието край Гоце Делчев днес бяха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и заместникът му Богдан Боцев, председателят на ОбС Димитър Балтаджиев, кметът на Гърмен, Феим Иса, зам.-кметът на Хаджидимово Димитър Баханов като и представители на изпълнителите на обекта. Любопитни подробности за еко придобивката, чуйте и вижте във видео материала:

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *