Да засадим дървета на мястото на липсващи!

Идея за засаждане на дървета на мястото на липсващи даде благоевградчанин. Според Радостин Юруков в Благоевград има вече немалко изсечени дървета заради строежи, гниене, „пречене“ и Х причини. Той предложи да се подеме инициативата за  отбелязване на местоположението на липсващите дървета в карта (може с гугъл мапс или друго). Да бъде  направена връзка с общината и отдел по озеленяването и предоставяне на базата данни. Също така да с е закупят фиданки и да се залесят свободните места.

Все почвече хора искат градът ни да бъде зелен, хубав и приветлив. Млади благоевградчанки пък с базар за дрехи събират средства за градина от японски вишни. Младите хора се заеха с нелеката задача преди около четири месеца.

Идеята е на Виктория Андонова, която призова във Фейсбук съгражданите си. Със събраните средства и помощта на общината да закупят японски вишни и да направят насаждения, където общината прецени, които по време на цъфтежа да събират посетители и да бъдат атракцион в града.

А благоевградчани откликнаха на идеята за базар с кауза. Вече има събрани пари, които могат да послужат за начинанието.

Много хора  посещават базара, някои донасят, други си купуват дрехи. В сградата на стария монопол  ул.“Петко Д. Петков 12″ се провежда той.  Събират се  средства за парк от японски вишни.

Дано да не остава само до идея намерението, а да намери реализацията си.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *