Наредиха Езикова гимназия в Благоевград сред 9-те най-добри в страната по френски

Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград   се нарежда сред 9-те най-добри гимназии в България по френски език. ЕГ е и част от международна мрежа от училища, разпространяващи френския език и култура.

Ръководството на училището  и учителите по френски език посрещнаха Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност и аташе по образователното сътрудничество към посолството на Република Франция в България, и Пиер Колио, съветник по сътрудничеството и културната дейност и директор на Френския институт в България. Поводът за гостуването беше подновяването на знака „LabelFrancÉducation“, който е гаранция за качествено и задълбочено изучаване на френски език, както и за преподаване на други предмети на френски език. При въвеждането му през 2012 година ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ е сред първите учебни заведения в България, които получават това признание.

След като се запознаха с традициите на гимназията, г-жа Калво и г-н Колио имаха приятното задължение да връчат официално езиковите дипломи DELF B2, които учениците от 12. клас успешно защитиха в края на миналата учебна година. Срещата приключи с обещание за продължаване на доброто сътрудничество между ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ и Френски институт и нови ползотворни проекти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *