Училища с апел за родители доброволци, но с медицинско образование и зелени сертификати

След внесени декларации за съгласие от родителите на учениците от 1.- 4. клас 12 паралелки на Второ ОУ „Д. Благоев“ в Благоевград от начален етап от 16.11.2021 г. (засега) ще се обучават присъствено, а една паралелка ще продължи обучението от разстояние в електронна среда.

От ръководството на училището отправят апел към родителите да се включат доброволно в тестването на децата в понеделник и в четвъртък. Желателно е да се включат родители с медицинско образование. Допускат се само родители, притежаващи „зелен сертификат“.

За 3. и 4. клас тестването ще се провежда от 7:30 до 8:00 часа в понеделник и в четвъртък в класните стаи. За 1. и 2. клас – от 7:45 до 8:15 часа.

Над 90% от родителите на ученици /1-4 клас/ в благоевградското 9-о ОУ „П. К. Яворов“ са съгласни децата им да бъдат тествани за коронавирус.

80% в 5-о СУ също дадоха съгласие децата им да бъдат тествани.

62 % от родителите в Благоевградска област са “за” тестването на децата от 1 до 4 клас, това показва обобщената справка на РУО-Благоевград.

Раздаването на щадящите тестове вече започна в училищата.    От 11.11.2021 г. /четвъртък/ обучението в електронна среда от разстояние се преустановява за учениците от начален етап /1-4 клас/ и те се връщат в училище в съответствие с изискванията за провеждане на присъствено обучение.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *