Три съдилища си търсят шефове

Съдия Петър Узунов се кандидатира за председател на Окръжен съд – Благоевград. Той е единственият кандидат, подал документи в конкурса за избор на административен ръководител.

Съдия Узунов от 2001 година до настоящия момент правораздава като редови съдия в Окръжен съд Благоевград. За периода от 1997г. до 2001г. е бил съдия в Районен съд Благоевград, от 1995 година до 1997 година е правораздавал като младши съдия в Окръжен съд- Благоевград, преди това за кратко е заемал и длъжността следовател.

В управленската си концепция, представена пред ВСС, той акцентира, че ще се стреми към такова управление на институцията Окръжен съд Благоевград, което ще постига ефективност, бързина и прозрачност на правораздавателния процес и ще гарантира достъп до ефективно правосъдие, отчетност и борба с корупцията.

В процедура по избор на административен ръководител в съдебния район са още три съдилища. Единствен кандидат за председател на съда в Гоце Делчев е съдия Стоян Хаджиев. В предходен момент за Районен съд – Сандански документи подадоха двама съдии – Стойка Янева и Рая Манолева.

След изтичане на едномесечния срок за подаване на документи, Районен съд Благоевград остава без кандидат за председател, като временното управление на съда е поверено на съдия Г. Яхова.

Предстои ВСС да определи дата за изслушване на кандидатите.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *