ГЕРБ-Петрич се хвалят със сигурен депутат

За трети път тази година коалиция ГЕРБ-СДС води в резултата за община Петрич и излъчва народен представител, похвалиха се от ГЕРБ-Петрич.

С изборна победа, трета за 2021 година, се поздрави щабът на коалиция ГЕРБ-СДС в община Петрич. И този път коалицията излъчва народен представител. Инж. Костадин Стойков, който беше трети в листата, е сигурен депутат в 47-то Народно събрание на България. 3 137 са преференциите, които инж. Стойков получи в община Петрич на вота вчера и те му отреждат мястото в парламента за следващия мандат.

Коалиция ГЕРБ-СДС затвърди първото си място и на тези избори за народни представители с подкрепата на 35% от гласувалите в община Петрич. С този резултат изпревари първите в страната „Продължаваме промяната“ с цели 11% на местно ниво. Трета политическа сила е ИТН с 13% подкрепа, четвърта политическа сила в Петрич е БСП с 10%, пети са ДБ с 3,36% и шеста политическа сила е „Възраждане“ с подкрепа от 2,92% от гласувалите петричани.

От ГЕРБ в Благоевградска област депутат ще бъде и Стефан Апостолов с рекордните над 6000 преференции, както и водачът Росен Желязков.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *