Окончателните преференции и разпределението на мандатите от Пиринско

Най-много преференции от вота 6763, има  Стефан Апостолов от Симитли от ГЕРБ- СДС. Той е и един от 11-те депутати от Благоевградска област. Дори с 488 са повече преференциите му от изборите през юли, когато има 6275

Въпреки добрия резултат на ГЕРБ, събирайки над 30 000 гласове, вероятно ще имат трима депутати. 3430 преференции  е събрал Костадин Стойков от Петрич и заедно с водача Росен Желязков са сигурни депутати. Зад борда вероятно ще остане  Александър Мацурев, събрал 2572 преференции.

От Продължаваме промяната най-много преференции имат водачът Андрей Гюров 2236 и вторият Владимир Табутов 1224. Ако имат трети депутат това най-вероятно ще бъде синът на големия актьор Николай Кимчев- Станислав.

Петричани може да имат още един депутат, ако Виктория Велева от Има такъв народ влезе от Кюстендил. Това е Анита Коцелова с 1425 преференции

От БСП  водачът проф. Михайлов е  сигурен депутат.  Едва ли ще имт втори депутат при този резултат . Богдан Боцев е с 1876 преференции, а на миналите избори те са били 2451.

ДПС също ще имат двама представители в парламента.  Депутат ще бъде отново и Иван Димитров от Разлог, Демократична България.

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *