След изборния провал: Оставки хвърлиха Хр. Иванов, ръководството на ВМРО, Вигенин…

Лидерът на „Да, България“ подаде оставка като лидер на партията. Това обяви самият той на Facebook страницата на партията.

Той обяви, че Изпълнителният съвет на партията е направила оценка и анализ на изминалите избори. По думите му резултатите от изборите са прекалено слаби, след като се отчита сериозно отстъпление спрямо вота на 11 юли, така и на 4 април. Заедно с него и ръководството на партията също се оттегля.

След анализ на изборните резултати и ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство.

„Резултатите от изборите вече се изясниха, макар да не са окончателни. Не постигнахме целите си. Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб“. Това заявява Кристиан Вигенин, заместник-председател на БСП и председател на предизборния щаб, в пост във фейсбук.

„Благодаря на колегите от щаба, работиха усърдно и сърцато, към тях не бива да има никакъв упрек!“, посочва той.

„Не съм привърженик на вътрешнопартийните откровения във фейсбук, така че моят анализ ще споделя първо на партийните форуми, които предстоят“, допълва Вигенин.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *