Ще имаме улица с японски вишни с декоративно осветление

Японски вишни с декоративно осветление заменят болни и опасни иглолистни дървета по ул. „Иван Михайлов“ в Благоевград.

51 японски вишни (Prunus serrulata `Kanzan`) ще бъдат засадени в рамките на първия етап от проект за реконструкция на зелената ивица, намираща се между пътните платна по ул. „Иван Михайлов“. В момента на място има стари иглолистни дървета, чиито корени са прекалено големи и стволът им е неустойчив. С оглед на безопасността на хората, същите ще бъдат отстранени, а на тяхно място ще бъдат засадени японските вишни. Освен това ще бъдат премахнати и стари дънери, останали от отрязани дървета през годините.

Освен засаждане на декоративните дървета, които ще ни радват с атрактивния си цъфтеж през пролетта, е предвидено изграждане на декоративно осветление в основата на всяко посадно място.

Община Благоевград апелира гражданите да проявят търпение и разбиране в процеса на работа, за да може съвсем скоро да се радваме на реновираните зелени площи по ул. „Иван Михайлов“.

Община Благоевград съдейства и на младата Виктория Андонова за инициативата „Базар за дрехи с кауза“, благодарение на която през следващата година ще има и градина с японски вишни в Благоевград.1 Comment

  1. Приветствам и горещо подкрепям тази инициатива на общината и ще се радвам японски вишни да бъдат засадени и в нашия квартал Ален мак, където има доста отсечени стари дървета, които все още не са заменени с нови. Това не само ще направи квартала ни по-красив и по-зелен, но ще осигури и повече прохлада в горещите летни месеци. Ако това се осъществи, искрено се надявам всички съкварталци да направим нужното да опазим тази красота, подобно на японците.
    В нашия квартал няма и паркова зона. Ако е невъзможно създаването на такава, поне се надявам новосъздадената общинска фирма „Озеленяване“ да се погрижи за възстановяване и поддържане на тревните площи в квартала, а не това да се прави само на центъра.
    Оценявам като прекрасна идеята за възстановяване на любимата някога на благоевградчани паркова зона „Ловен дом“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *