Как Ек. Димитрушева с 514 преференции стана депутат вместо Ст. Кимчев с 541

Андрей Гюров, Владимир Табутов от Благоевград и Екатерина Димитрушева от Гоце Делчев са тримата депутати от „Продължаваме промяната“, които са част от 47-ото Народно събрание.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ за Благоевград Андрей Гюров получи 2236 от гласувалите с преференции в областта, а бизнесменът и втори в листата Владимир Табутов събра 1224 от предпочитанията на избирателите.

Екатерина Димитрушева е трета в листата с 514 преференции, а петият, Станислав Кимчев, син на покойния известен актьор и директор на театъра Николай Кимчев, има 541. Защо обаче не влиза Кимчев? „За да се броят преференциите трябва да има 7 % от общия глас с преференциите, което означава 1500 човека от всички, гласували с преференция. При това положение нито Димитрушева, нито Кимчев имат толкова. Затова идва нейното място като трета в листата, именно при това положение  се гледа подредбата в листата“, обясниха от партията.

ГЕРБ очаквано има три мандата. В парламента от Пиринско са бившият транспортен министър Росен Желязков, Стефан Апостолов от Симитли и петричанинът Костадин Стойков.

„Има такъв народ“ е представен от лидерката Виктория Димитрова Василева, която до неделя трябва да избере от Благоевград или от Кюстендил ще бъде депутат.

Депутат от БСП е професор Георги Михайлов.

Разлог ще има свой представител в лицето на адвокат Иван Димитров.

ДПС е с два мандата – Делян Пеевски и Халил Летифов.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *