Деца влязоха в обувките на фермер

Едно е да прочетеш нещо, друго е да го видиш с очите си, но съвсем различно е да го пипнеш с ръце. Учениците от 4.г клас на Първо ОУ „Св св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев  имаха възможостта да „влязат в обувките“ на един фермер, като  посетиха фермата на Иван Панчев в с. Мосомище. Децата имаха възможността да видят един затворен цикъл на производство на мляко и млечни продукти в животновъдната ферма на местния производител.

Два невероятни и незабравими часа прекараха учениците във фермата. Първо, бяха посрещнати на трапезата на открито. Хапнаха и пийнаха топло мляко. После разгледаха фермата и мандрата, където се съхранява  и приготвя киселото млякото.

Видяха не само кравите, но и всички останали животни във фермата: прасенца, кокошки, патици, зайчета и кучета пазачи, дори дадоха име на новородено теленце.

И не само това, качиха се и на трактор. Преди тръгване любезните домакини изпратиха учениците с почерпка, продукти от фермата.

Учениците са доволни не само за топлото посрещане, но и за незабравимите мигове и знанията и уменията, които научили.1 Comment

  1. Горките Деца. Ето това е промиване на мозъка. На Децата, които са привързани към животните им се внушава, че някои животни са приятели, а други могат да бъдат затваряни, експлоатирани и убивани, заради човешките капризи. На всичкото отгоре им се насажда идеята колко щастливи са тези животни, как добре живеят и колко добре си прекарват времето в клетки, докато настъпи денят за Клане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *