Кочинките в центъра за Коледа отиват в историята

Няма да има т.нар. „кочинки“ в Благоевград тази зима. Това обяви на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Причината е както ковид ситуацията, която не може да се предвиди, от друга страна са амортизираните сглобяеми къщички, чийто вид вече е доста неприветлив и не създава празнично настроение.

Благоевградчани са раздвоени заради коледните къщички в центъра. Едни съжаляват, като казват, че е било някаква традиция, с която сме свикнали и без веселите къщички няма да е същото.

Други пък дават примери с коледното градче в гръцкия град Драма.  А какво е то? Приветливо коледно градче, пълно с  малки къщички, които напомнят работилничките на джуджетата. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с приветлива усмивка, в своята къща, където малчуганите могат да седнат на “неговия” диван, да споделят желания и да си направят снимка. Безплатни за децата са коледните работилнички за бонбони и коледни маски, които те сами могат да си изработят, освен това могат да правят сладки с няколко коледни елфи. Също така атракциони като лунапарк с въртележка и шоу програма. Можем само да вземем най-доброто и да го приложим и тук, категорични са благоевградчани, като искат новият кмет да помисли за това.

А той казва, че ще има много приятни изненади в коледно-новогодишната програма. Ще започнат със запалване на коледните светлини, ще се създаде настроение в тези тежки времена. Програмата се подготвя още и следващата седмица ще бъде обявена, каза кметът, като не пожела да издаде повече от изненадите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *