Маркират свободни места за нови 400 дървета

Нови 400 дървета  ще бъдат засадени на територията на Благоевград следващата седмица. Растенията са от видовете Американски ясен (Fraxinus americana), Златен дъжд (Laburnum anagyroides), Конски кестен (Aesculus hippocastanum).

В момента експерти от звено „Инспекторат към дирекция екология и чиста среда“ към Община Благоевград правят огледи и маркират свободни места, на които да бъдат засадени новите дръвчета. Непосредствено преди засаждането ще бъдат трасирани всички посадни места.

В засаждането може да се включат доброволци, като повече информация ще намерите на създаденото събитие в социалната мрежа Фейсбук.

https://www.facebook.com/events/285381343598781/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D .

Община Благоевград работи в посока развитие и подобряване на зелените площи на територията на града и на малките населени места!

До дни се очаква и да започне засаждането на 51 японски вишни (Prunus serrulata `Kanzan`) по ул. „Иван Михайлов“. Наскоро бяха облагородени зелени площи в парк „Ловен дом“, както и в парк „Бачиново“. Зацветени бяха и фигури  в центъра на града, както и по кръговите кръстовища в Благоевград.

Община Благоевград апелира жителите за търпение по отношение процеса на работа, както и за отговорно гражданско самосъзнание към опазването и съхраняването на зелените, тревни и цветни площи в областния град !Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *