Кога ще светнат елхите в общините

Празнични светлини започват да огряват общините в Пиринско. Духът на празниците и Коледа започва да се усеща навсякъде.

Първи с коледните лампички бяха в Сандански. Още на 2 декември заблестя красивата коледна елха в курортния град.

Децата от Вокална група“Звънче“-Сандански дадоха начало на обратното броене до Коледа. Предвид епидемичната обстановка и избягване струпването на много хора на едно място, „запалването“ на коледните светлини бе излъчено с празнично видео.

Благоевград и Кресна светват на Никулден. Благоевград ще грейне в коледни светлини с празничен концерт на 6 декември (понеделник).

От 18.00 часа на пл. „Георги Измирлиев“ тържествено ще бъдат запалени светлините на Коледната елха, украсата по централните пешеходни улици, булевардите и кръговите кръстовища. В програмата ще участват деца от местни школи, а водещ ще бъде обичаната актриса Мая Бежанска.

Част от атракциите ще бъде музикално пиротехническо шоу.

Дядо Коледа ще зарадва малките и големи зрители, като по необичаен начин ще пристигне на площада, за да се включи в празника. С него ще пристигнат Снежанка и джуджетата.

Тази година коледните тържества преминават под мотото „Коледата е възможна“.

Точно в 18:00 часа на 06.12.2021 г. (понеделник) ще заблестят и светлините на коледното дърво в центъра на община Кресна.

Пандемията не ни позволява да отбележим празничното събитието подобаващо, но вярваме, че зарята, която сме ви подготвили и поетият ангажимент от Дядо Коледа и неговата помощница Снежанка да присъстват, ще настанят трайно усмивките на лицата ви, а коледният дух ще намери пътя към дома ви, казват от община Кресна.

Разлог огрява в коледни светлини на 8 декември.

Кметът на община Разлог ще запали светлините на коледното дърво в центъра на града на 8 декември.

Заедно с коледното дърво, празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на Разлог.

На 8️ декември (сряда) и децата на Петрич ще запалят светлините на коледното дръвче.

Песни, танци и стихчета ще предшестват дългоочаквания момент тази година в Петрич – грейването на коледните светлини.

Със своята артистичност възпитаниците на ЦПЛР – Общински детски комплекс и на НЧ „Братя Миладинови – 1914“ ще изненадат жителите на Петрич и ще поставят началото на различната атмосфера, която идва с дните на Рождеството.

Специален поздрав до всички жители на общината ще отправи кметът Димитър Бръчков. Разбира се, най-малките ще чуят и посланието на обичания белобрад старец – Дядо Коледа, който също ще бъде част от вълнуващия момент на площада в град Петрич. На много места в град Петрич вече са оформени празнични композиции с пъстроцветни светлини, които да носят настроение на петричани и гостите на общината.

А ето я празничната украса и в Банско.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *