Доброволците от Георги Измирлиев-Македончето за първи път в конкурс

Доброволно формирование „Георги Измирлиев-Македончето“ Благоевград за първа година е в класацията за награда Доброволно формирование на 2021 година – награда на публиката.

Това е конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в България за поредна година по повод Международния ден на доброволците. По традиция жури ще определи победителите в категориите „Личност на 2021 г“ и „Доброволно формирование на 2021г.“ Третата и най-специална награда е тази на публиката. Може да се гласува до 24.00 часа на 10.01.2022г.

От благоевградското формирование имат нужда от всеки глас и искат да  засвидетелстваме своята признателност към доброволците, които неуморно се бориха със стихиите през изминалата година.

Доброволно формирование „Георги Измирлиев-Македончето“ Благоевград взима участие в предотвратяване на бедствия и аварии.  Координатор е Явор Хаджиев. Формированието наброява 16 членове. 13 мъже и 3 жени. Между тях има хора с всякакви професии, от адвокати до шофьори. Всички са обединени от стремежа си да помагат. Участват в потушаването на множество горски пожари. Помагат от началото на пандемията с Ковид 19 в пазаруването на храна и лекарства за възрастни и карантинирани хора, които нямат възможност да се справят сами. Разнасят хранителни продукти на крайно нуждаещи се хора.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *