Задържаха под стража румънец, издирван от Европа

Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на румънски гражданин заради Европейска заповед за арест.

Той е обявен за международно издирване от румънските власти въз основа на Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от съд в гр.Калафат. В заповедта се посочва, че румънският гражданин се издирва за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е осъден на лишаване от свобода за срок от една година и четири месеца.

Румънецът  е задържан на ГКПП – Кулата при гранична проверка за влизане в страната.

Извършвайки анализ на съдържащите се по делото доказателствени източници, съдeбният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, прецени, че исканото лице следва да бъде задържано именно в условията на арест – тъй като е налице реална опасност от укриване и възпрепятстване по този начин на производството по същинско предаване на лицето на искащата държава. „В тази връзка, и именно с цел да се предотврати този реален риск от укриване, спрямо него единствено адекватна се явява мярката “задържане под стража”, е записал съдията-докладчик в мотивите по постановеното определение.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *