Ще стане ли Благоевград престижен образователен и академичен център

Ръководители на  висши учебни заведения направиха среща с кмета  Илко Стоянов  навръх студентския празник.  Д-р Дейвид Евънс, президент на АУБ, проф.  д-р Васил Жечев, президент на Колеж по туризъм и проф. д.изк. Йордан Гошев – заместник-ректор на ЮЗУ обсъдиха възможностите за превръщане на Благоевград в престижен образователен и академичен център. За целта предстои да бъде организирана работна група за създаване на дългосрочна стратегия, която да бъде приложена на практика. По време на срещата участниците се обединиха около идеята към бъдещия колектив да бъдат привлечени и учени от Българска академия на науките.

„Университетите и студентите са „моторът“, който води Благоевград напред, затова, в мое лице, имате безусловна подкрепа по отношение на създаването на подходящи условия за развитие и надграждане на образованието в града. Убеден съм, че със съвместни усилия ще постигнем резултати, които ще бъдат в полза на цялата общественост“, коментира Илко Стоянов.

По време на срещата кметът връчи и почетен знак на акад. проф. дмн. Олег Мушкаров, а поводът е избирането му за академик на БАН в областта на математическите науки.

В срещата, проведена в кабинета на кмета Илко Стоянов, участие взеха и акад. проф. дмн. Олег Мушкаров, Карина Улучева – заместник-ректор по „Стратегия и институционална ефективност“ към АУБ, доц. д-р Стефан Кирилов, зам.-ректор на Колеж по туризъм, както и представители на Студентските съвети към висшите учебни заведения.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *