А в Благоевград мечоци в кметството

Арт инсталация от плюшени мечета в различни цветове и размери е част от тазгодишното вълшебно пространство на „Часът на приказния разказвач“. Красивият детски кът е разположен във фоайето на Община Благоевград, където традиционно и тази година ще бъдат четени и пресъздавани приказки на най-малките.

Инициативата стартира на 13 декември от 18.00 часа и ще продължи до 17 декември, когато кметът Илко Стоянов ще чете на малките гости и жители на града. Участие ще вземат още актьори от  ДТ „Енчо Халачев“, ДТ „Никола Вапцаров“, Общинския куклен театър – Благоевград и Лъчезар Кацарски.

По време на любимата за стотици деца инициатива, Община Благоевград е подготвила много изненади, сред които снежна дискотека, лакомства, музикална приказка.

Мечетата разположени в кътчето на „Часът на приказния разказвач“ са поставени, за да допринесат за коледното настроение и уют. Сгушени на топло около камината,  плюшените мечета ще се грижат за празничното, весело и еуфорично настроение.

Идеята е взаимствана от глобалната игра, която завладя децата по света, вдъхновена от книгата на Майкъл Роузен „На лов за плюшени мечета“. Целта е децата да не скучаят в пандемичните времена, в които живеем, а именно в ограничения и забрани. Идеята на инициативата е всеки да постави на прозореца си плюшено мече или друга играчка и когато родителите изведат малките си деца навън на разходка без игри, те да търсят и да броят плюшените играчки. Нетрадиционната забава тръгва от Рейкявик, Исландия и благодарение на социалните мрежи бързо се разпространява по света, като вече e популярна в скандинавските страни, Австралия, Нова Зеландия, Нидерландия, Великобритания и САЩ, Белгия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *