Дъждът подкопа пътища, наводни къщи, предизвика срутища

Продължителният дъжд в Пиринско подкопа пътища и образува срутища на пътното платно.

Бедствено положение е обявено в oбщина Симитли заради проливните дъждове през последните две денонощия. То е в сила от 18.00 часа на 11 декември. Вследствие на интензивните валежи има много наводнени къщи в селата Крупник, Черниче и Долно Осеново. 

Сериозни материални щети са нанесени по редица пътища в община Симитли. Компрометирани са и водопроводни съоръжения. Към момента изцяло затворен за движение е пътя за село Сушица.

Още вчера са предприети незабавни действия от страна на общинското ръководство за овладяване на ситуацията, които ще продължат и днес.

Временно е ограничено движението по път Хаджидимово – Блатска, поради подкопаване на пътното платно, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходен маршрут – по път II-19 Копривлен-Гоце Делчев – по път III-197 Гоце Делчев -Дъбница- Сатовча.

Временно движението по път II-19 Симитли – Разлог се осъществява  двупосочно в една лента, поради скална маса на пътното платно, движението се регулира от сигналисти.

Свлачище блокира през нощта и пътя през Кресненското дефиле, вече е възстановено движението.

В района на село Буково и край Градево също имаше проблеми заради проливния дъжд и свличане на скална маса.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *